Z Jakobom in Zarjo na Krsteniški (Mali) Stog

Natisni

Oktober 2016.

Tokrat se nam je pridružil Lumpi, nov družinski član iz pasjega zavetišča, ki mu je bila prva tura na Gorenjsko pisana na kožo. Na blejskem otoku je požel kar preveč pozornosti anglosaksonskih turistov, ki so mu dodeljevali pasmo in kar pametovali eden preko drugega, kdo ima prav. Seveda je plovbo prenesel tako kot se mladičku spodobi. 

Pot na Krstenico pa je mladini kar preveč dolgo minevala, pa so bili zato razgledi na planini toliko lepši. Na najbližji vrh smo se povzpeli kar po brezpotju med ruševjem, kjer bi zlahka lahko tudi obupali.

Lumpi je sopihal, a nazaj ni gledal. To je zadoščalo, da smo dosegli sedlo med Jezerskim in Krsteniškim Stogom. Izbrali smo slednjega. Po grebenu je bilo pravljično, na planini pa je Lumpi dočakal tudi bližnje srečanje z še enim mladičem iz jazbečarjevega legla - ni bilo najprijetneje. 

Spust je bil adrenalinski, a zato toliko bolj zanimiv. Nekaj je bilo iskanja po gozdovih pod Krstenico, potem pa smo po neki markirani trasi (brezpotje v grapi) iskali prehode v dolino Blato. 

razdalja
9.2 km
max-min min max gor dol
718 m 1078 m 1796 m 711 m 766 m