Nadiža 2016.1 - dejavnosti v taboru

Nadiža 2016.1 - dejavnosti v taboru

Natisni

Tabor smo izvedli zadnji teden pouka v letu 2016. Tabora so se udeležili dijaki dijaki 2. letnika gimnazije in računalniškega tehnika Šolskega centra Krško - Sevnica.

Orientacija v okolici tabora

V neposredni okolici tabora se je odvijalo prvo tekmovanje osmih delovnih skupin, nekatere so se do prvih točk morale zelo potruditi. Orientacijska proga je bila dolga vsaj poltretji kilometer, potrebno je bilo poiskati 7 kontrolnih točk v zaporedju 3 1 4 1 5 9 2 :) Vse za našega PI-gosta.

Orientacija po koritih Nadiže

Na orientacijo k vasi Kred in v okolici korit Nadiže smo šli kar peš. Štart na pet kilometrski trasi čez brv v različne smeri in iskanje devetih kontrolnih točk, na katerih so skupine reševati logične uganke, se je končalo z osvežitvijo na cilju.

Pohod na Stol

Dvodnevni pohod na Stol smo pričeli nad Breginjem. Pot nas je mimo Sv. Marjete po močno zarasli neoznačeni poti in deloma brezpotju vodila k oddajniku pod vrh pod Stola, od koder smo z nekaj prečenji ovinkov prišli po slabih treh urah na planino Božca, kjer smo bivakirali. Skuta s planine je bila čudovita. Zjutraj pa zarana na vrh in potem po 150 ovinkih nazaj do gozdne meje in do izhodišča.

Kolesarjenje v Kobarid k slapu Kozjak

 Ogled našega slapu Kozjak je minil v nesramno vročem vremenu. Na kolesu od Podbele do Kobarida in naprej smo v eno stran izmerili slabih 15 km, a je bilo vredno... Presunljiva lepota je nekatere navdahnila, tako da smo se namočili, zaplavili in malce poskakali...

Soteskanje po Nadiži

Noro in nepozabno. Reka se je dvem skupinam neoprenskih pustolovcev pokazala v vsej svoji lepoti. Marsikdo izmed nas je tu doživel najlepše trenutke divje prvinskosti Breginjskega kota. Da ne bo dvomov, navkljub adrenalinskosti posnetkov je bila varnost udeležencev na prvem mestu.

Bivakiranje 1000 m nad taborom

Po triurnem pristopu na planino Božca se je skupina po nakupu domače skute tik pred mrakom utaborila na planini Božca, od koder smo naslednji dan krenili na vrh Stola.

Socialne igre, delavnice...

V delavnici spoznavanja in učenja veščin druženja smo se udeleženci predvsem nasmejali in prisluhnili vsem, tudi tistim, ki ponavadi raje sedijo kje v ozadju in raje poslušajo kot pa govorijo...

Delo na eko kmetiji Robidišče

 Na Robidišču smo pri Igorju dobivali ekološko hrano, zato smo hoteli to kmetijjo spoznati še bolje. Nekaj dela je bilo prepuščeno tudi dvem našim skupinam, ki sta s cepljenjem drv in spravilom lesa po žledolomu prispevali svoj delček in pri tem zaslužili jogurt iz ovčjega mleka.Bravo, fantje.

Lastna priprava hrane

Pripravo kosila na veganski osnovi smo prepustili ekološki kmetiji na Robidišču, medtem ko smo za zajtrk in večerjo morali poskrbeti sami. Tu smo seveda nadoknadili primanjkljaj zaužitih beljakovin. Pečeno meso in piščanci ob tabornem ognju so šli vsem najbolj v slast...

Delavnice in predstava gosta

Obiskal nas je trikratni državni prvak v pomnenju in rekorder v recitiranju približka števila Nik Škrlec, ki je v okviru delavnice Miselna palača razložil svojo tehniko pomnenja.Gledali smo tudi njegovo predstavo Naj gre vse v .