Krakovski gozd  2017 - MTB avantura in orientacija

Krakovski gozd 2017 - MTB avantura in orientacija

Tudi v letošnjem šolskem letu so se dijaki drugega letnika Gimnazije Krško skupaj z gosti iz OŠ Jurija Dalmatina podali na avanturo v Krakovski gozd. Tokrat so na poti do tja skupaj s podjetjem Kostak Krško poskrbeli še za nekaj divjih odlagališč kosovnih odpadkov v okviru tradicionalne ekološke akcije...

Smetožerka 3 (podrobnosti o lokacijah  v datoteki tukaj) in sicer na območju vasi Brege. Orientacija v Krakovskem gozdu je kot ponavadi postregla z elementarno prvino orientacije - kvalitetnim izgubljanjem.

Pripomočki in navodila za orientacijo (trasa kot v letu 2016):

  • Karti področja (sever in jug)
  • android aplikacija Locus map, s katero odprete KML datoteko  in si lahko pomagate pri navigaciji na terenu. 
  • datoteka kalibrirane karte specialke, ki se uporabi za podlogo v aplikaciji. Aplikacija ima tudi sama vgrajene mnoge karte, a so zaradi zahtevnosti terena sorazmerno manj uporabne.
  • datoteka za ORIENTACIJO S KOLESI, v kateri se nahajajo kontrolne točke KT1,...KT8 in za ORIENTACIJO V PRAGOZDU s točkami P1 do P5: datoteka z vrisano potjo in kontrolnimi točkami. Kako uporabljamo vse skupaj na telefonu?

Najprej namestimo aplikacijo, nato prenesemo datoteki in ju odpremo s pomočjo aplikacije. V Krakovskem gozdu večinoma ni telefonskega signala, zato standardna navigacija na mobitelu (Google maps...)  ne deluje ustrezno, saj ta potrebuje vzporedni prenos podatkov med samo aktivnostjo.